Reizen met MGV

Reismogelijkheden

Ga jij over de/je grens? Misschien kunnen wij je wel helpen! Met Menno’s Global Village heb je verschillende reismogelijkheden.

> Projectreizen en uitwisseling
– Er zijn meerdere doopsgezinde gemeenten en organisaties die betrekkingen in het buitenland hebben en daar reizen naartoe organiseren. Daarbij kun je denken aan Doopsgezind WereldWerk, dat met enige regelmaat de projecten bezoekt die worden ondersteund. Of aan reizen gericht op ontmoeting en uitwisseling en verkennings- en introductiereizen.
– Ook heeft Menno’s Global Village een aantal partners die reizen aanbieden, zoals de terugkerende PeaceWalk van vredesorganisatie MasterPeace.
– Incidenteel organiseren we zelf een reis, bijvoorbeeld naar de kloostergemeenschap in Taizé.
Deze reizen worden aangekondigd op onze website en via Facebook. Wil je op de hoogte gehouden worden van deze reizen, stuur ons dan een berichtje.

> Verblijf in het buitenland voor langere tijd
– Lijkt het je leuk om voor langere tijd in het buitenland aan de slag te gaan? Bijvoorbeeld als onderdeel van een jongerenuitwisseling, in het kader van je studie of een zogenoemde service (werkstage), dan zetten we graag onze contacten met Europese en internationale doopsgezinde organisaties als Mennonite Central Committee in. Er zijn meerdere mogelijkheden om aan hun programma’s deel te nemen.

> Meerwaarde aan je eigen (wereld)reis
– Ga je zelf op (wereld)reis en lijkt het je leuk om als onderdeel daarvan een (doopsgezind) project te bezoeken, jongeren te ontmoeten of langs te gaan bij een doopsgezinde gemeente? Dan stellen we ons netwerk voor jou open en brengen we je in contact met mensen die je daarbij kunnen helpen. Het zal je verbazen in hoeveel landen er doopsgezinden actief zijn! Je kunt natuurlijk ook gebruiken van Mennonite your Way, een soort ‘doopsgezind Airbnb’, als je zoekt bent naar een logeeradres en/of iemand die je wegwijs kan maken.

Heb je zelf een idee, ga je aan de slag met een projectreis, of heb je andere suggesties of vragen? Neem dan gerust contact met ons op!


Wat doen wij voor jou?
Als je op reis gaat met/via Menno’s Global Village, kunnen we je helpen door ons netwerk in te schakelen en soms ook door je financieel te ondersteunen (bijvoorbeeld om deelname aan een projectreis mogelijk te maken). Ga je langer van huis, dan kunnen we je ook ondersteunen met (reis)tips of door bijvoorbeeld een maatje aan te bieden die op afstand met je meeleeft. Reizen is namelijk erg leuk, maar kan ook confronterend of eenzaam zijn. Dan vind je het misschien fijn om even contact met iemand op te kunnen nemen, zodat je je ‘home away from home’ voelt.

Wat verwachten we van jou?
We helpen je graag met jouw reis, omdat we geloven dat reizen je horizon verbreedt – letterlijk en figuurlijk. De indrukken die je opdoet, de ervaringen die je meeneemt, die gaan je hele leven mee. Wat we van jou vragen is om ons te helpen om zowel jouw eigen (reis)verhaal als het verhaal van Menno’s Global Village verder te verspreiden. Dat kun je doen op een manier die past bij jou en jouw talenten. Je kunt denken aan het bijhouden van een blog of vlog tijdens de reis, het maken van een verslag achteraf (in tekst en/of foto’s). Maar als dat je niet ligt, kun je misschien wel een kunstwerk maken over jouw reis. Of een spel organiseren. Of een wereldmaaltijd in elkaar zetten. In overleg kiezen we iets dat bij jou past.